Ποια ζητήματα απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στη χώρα μας; Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι υστερεί η Ελλάδα στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Ποιο είναι το μήνυμα, που θα ήθελες να μοιραστείς;
Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” σε καλεί να συμπληρώσεις ένα γρήγορο ερωτηματολόγιο για την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω προβολή τους (μέσω βίντεο, συνεντεύξεων συζητήσεων, αφιερωμάτων, podcast, κ.α.).
Για να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο μπες στο voiceup.avmag.gr ή κάνε κλικ εδώ (η λέξη “εδώ” είναι σύνδεσμος, που σε οδηγεί στο site του έργου, όπου βρίσκεται το ερωτηματολόγιο).
Tο site και το ερωτηματολόγιο είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία, ενώ το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο.
Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Δρ. Χάρη Κούντουρο, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:
«Ο αγώνας για καταπολέμηση των διακρίσεων και κατάκτηση της ισότητας περνά μέσα από την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τις υπάρχουσες διακρίσεις, με στόχο κάθε πολίτης να γίνει αρωγός σε αυτόν τον αγώνα. Το έργο “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” αποσκοπεί ακριβώς στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο την LGBTQI+ κοινότητα, αλλά ολόκληρή την ελληνική κοινωνία σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και αντίστοιχα για τις διεκδικήσεις της κοινότητας. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα εύχεται καλή επιτυχία στο “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” και επαναβεβαιώνει την στήριξη του σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να προωθήσει τις αρχές και τις αξίες που στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αυτές αναφέρονται στις Συνθήκες και συγκεκριμένα τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων».