Βίντεο: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσε τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18:00 ανοικτή εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων για τη Διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιβοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας (17/5) με την ομάδα υλοποίησης του έργου LGBTQI+ Voice Up: Project Greece.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι κεντρικές δράσεις του προγράμματος και διεξήχθη συζήτηση με εκπροσώπους οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Antivirus Βασίλη Θανόπουλο. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Άννα Απέργη (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), Αλέξανδρος Διακοσάββας (Αρχισυντάκτης LiFO, curator του Upfront Initiative για τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας), Τζωρτζ Κουνάνης (LGBTQI+ Employment Support Group), Χάρης Κούντουρος (Γραφείο ΕΚ στην Ελλάδα), Στέλλα Μπελιά (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο), Νικόλας Μαλανδράκης (LGBTQI+ Voice Up: Project Greece) και Νικολέττα Πικραμένου (Intersex Greece).

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση στο οποίο εκπρόσωποι οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συζητούν για τα προβλήματα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο