Μια σειρά από podcast για τις διακρίσεις που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα

Μετά την ολοκλήρωση των βίντεο του έργου LGBTQI+ Voice Up: Project Greece, στα οποία ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, φορείς και συλλογικότητες αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα (ρητορική μίσους στη δημόσια σφαίρα, έλλειψη ισότητας στον γάμο, αποκλεισμοί και διακρίσεις στην εργασία, αποκλεισμοί και διακρίσεις ίντερσεξ ατόμων), το πρόγραμμα LGBTQI+ Voice Up: Project Greece συνεχίζει την δράση του μέσα από την παραγωγή μιας σειράς από podcast.

Κάθε εβδομάδα ο Βασίλης Θανόπουλος, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του περιοδικού Antivirus, προσκαλεί άτομα από διάφορους χώρους για να συζητήσουν σχετικά με τις παραπάνω θεματικές, με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ακούστε τα Podcast από σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα στο Spotify ή μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος voiceup.avmag.gr, όπου μπορείτε να τα βρείτε και στην προσβάσιμη μορφή τους.

Καλεσμένη στο πρώτο μας podcast έχουμε τη δικηγόρο Άννυ Παπαρρούσου, με την οποία προσπαθούμε να οριοθετήσουμε την έννοια της ρητορικής μίσους, να δούμε πότε ο κακοποιητικός λόγος αποτελεί -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – αξιόποινη πράξη και θυμόμαστε κάποιες σχετικές υποθέσεις με θύματα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Οι θεματικές για τα βίντεο και τα podcast προέκυψαν μετά από ανοιχτή ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δύο χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από την Ελλάδα, καθώς και μετά από αντίστοιχη διεργασία σε working groups, στο πλαίσιο του προγράμματος “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece”.

To πρόγραμμα έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω προβολή τους. Ακόμη, στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, μέσα από την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως ισχυρό της σύμμαχο σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2021-2022.


Η ομάδα του έργου:
Βασίλης Θανόπουλος
Νικόλας Μαλανδράκης
Κλεοπάτρα Οικονομίδου
Μάριος Παπαδόπουλος
Γιάννης Παπαγιαννόπουλος
Νίκος Σοφιανός


Σχετικά με την Homo Evolution:

Η Homo Evolution ιδρύθηκε το 2010 σε μια προσπάθεια να συνδυάσει μια κοινή στρατηγική για LGBTI πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, κουλτούρα και πληροφορίες ταξιδιών. Ο βασικός επιχειρηματικός μας στόχος είναι η εξέλιξη και η προώθηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι συνεργασίες μας με Ελληνικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και με εθνικούς και διεθνής οργανισμούς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας της αποστολής μας.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Homo Evolution στον ιστότοπο: https://homoevolution.com/

Μετάβαση στο περιεχόμενο